RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Під Курськом обстріли пошкодили газорозподільну станцію

У селі Велике Солдатське Курської області через бойові дії було пошкоджено газорозподільну станцію. Населений пункт розташований між обласним центром та захопленою ЗСУ Суджею.

Про це повідомив губернатор Курської області Олексій Смирнов.

Зазначається, що через це порушено газопостачання у двох районах, які підключені до неї: Великосолдатському та Білівському. Частину жителів перепідключили до резервної станції.

Він звинуватив українські сили в обстрілі, не навівши доказів.

Село Велике Солдатське розташоване між Курськом та захопленою Збройними силами України Суджею, де стоїть газовимірювальна станція "Суджа".

Раніше у "Газпромі" заявили, що подають газ через Суджу для Європи транзитом українською територією обсягом 42,4 млн кубічних метрів на добу. Транзитна гілка через неї є єдиним маршрутом постачання газу Росії до Європи через Україну.

Нагадаємо, російські окупанти переміщують озброєння, боєприпаси та військову техніку з Херсонського напрямку у Курську область, де тривають бої.

Також ми писали, що в Офісі Президента спростували раніше поширену інформацію про зупинку транспортування російської нафти до Європи. Там стверджують, що Україна повноцінно буде виконувати свої зобов'язання до завершення дії відповідних угод.