RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Росіяни атакували Харків та область: дані про загиблих та поранених

У Харківській обласній військовій адміністрації розповіли про чергові російській атаки, вчинені по місту та області 20 вересня. У результаті обстрілів є загиблі та поранені.

Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Слобідському та Основʼянському районах Харкова.

Як зазначили у прокуратурі, росіяни для ударів використали літак Су-34 для запуску керованих авіаційних бомб (КАБ).

"Су-34, який з м. Бєлгород рф здійснив пуски двох керованих авіаційних бомб. За попередніми даними, це ФАБ-250 з УМПК", - йдеться у повідомленні.

За останньою інформацією, в Основ’янському районі троє людей отримали поранення. В якому вони стані поки що не повідомляють.

Також очільник ОВА повідомив, що вдень російська армія знову влаштувала щоденний терор мирного населення Харківської області. Так, близько 14:00 здійснила мінометний обстріл населеного пункту Івашки Золочівської громади. Було зафіксовано сім ударів. Поранення середньої тяжкості отримали чоловік і жінка, а також легке поранення - ще один чоловік. Від обстрілу було пошкоджено домоволодіння та легковий транспорт.

Згодом, о 15:00 росіяни знову завдали ударів. Цього разу по Ківшарівці Купʼянського району. Там у результаті обстрілу загинуло двоє цивільних громадян - 43-річний чоловік та 53-річна жінка. Відомо про двох поранених жінок.

Також вранці російські війська вдарили касетними боєприпасами по складській будівлі одного із сільськогосподарських підприємств у селі Шестакове Чугуївського району.

На місці працюють екстрені служби.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 ККУ "Порушення законів та звичаїв війни".

Нагадаємо, 20 вересня російські окупанти здійснили ракетну атаку по інфраструктурі Одеси. У результаті удару постраждали мирні люди.