RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

Росіяни перейшли до оборони на Харківському напрямку

Російські підрозділи, що сконцентровані на півночі Харківщини, переважно перейшли до оборони. На підкріплення їм російське командування відправляє колишніх "вагнерівців" та так званих добровольців, завербованих у місцях позбавлення волі на території РФ.

Про це розповів штаб-сержант служби звʼязків з громадськістю 13 БрОП "Хартія" Кирило Дучко в ефірі КИЇВ24.

"Сьогодні у нашій смузі ворог здебільшого перейшов до оборони, тому що ми знизили потенціал підрозділів, які воюють проти нас. Але дійсно ми бачимо перегрупування і підкріплення цих підрозділів. Тобто, ті підрозділи РФ, які стояли перед нами з травня, вони вже не боєздатні. І їм дають підкріплення якраз з таких підрозділів, як "вагнерівці", ув'язнені", – зазначив він.

Він не виключає, що росіяни можуть готувати щось на півночі Харківщини. Однак Сили оборони готові до різних сценаріїв дій ворога.

"Ми бачимо перегрупування, бачимо підкріплення, розуміємо всі ризики, зважуємо за і проти - і готові дати ворогу відсіч у будь-яку хвилину", – запевнив Дучко.

Як повідомляв "Апостроф", окупанти перекидають велику кількість живої сили та військової техніки через Маріуполь на північ Донецької області - росіяни посилюють Курахівський напрямок.