RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

В Торопці знищено запас снарядів на 2-3 місяці – естонська розвідка

На ураженому українськими безпілотниками військовому складі в Торопці Тверської області РФ знаходилося 750 тисяч снарядів - це запас боєприпасів на 2-3 місяці.

Про це заявив керівник Центру розвідки Сил оборони Естонії, полковник Антс Ківіселг, передає ERR.

Полковник Ківіселг сказав, що додаткові боєприпаси, які ще не зберігалися в приміщенні, були перевезені потягом на склад незадовго до нападу. Після нападу здетонували боєприпаси на подвір'ї разом із бункерами та складами.

"Здетонувало 30 тисяч тонн вибухонебезпечних боєприпасів, це 750 тисяч снарядів. Якщо брати середню бойову швидкість, то Російська Федерація випускає 10 тисяч снарядів на тиждень. Тож це запас боєприпасів на два-три місяці. В результаті цієї атаки Росія зазнала втрат боєприпасів, і ми побачимо вплив цих втрат на фронті найближчими тижнями", – заявив Ківіселг.

Як відомо, у ніч на 18 вересня українські безпілотники атакували 107-й арсенал головного ракетно-артилерійського управління (ГРАУ) Міноборони, розташований у місті Торопець у Тверській області. На атакованому складі могли зберігатися боєприпаси для "Градів", С-300 та С-400, а також балістичні ракети для "Іскандера" та запас північнокорейських KN23.

Нагадаємо, 21 вересня у Тверській області було атаковано 23-й арсенал головного ракетно-артилерійського управління міноборони РФ, який знаходиться за 16 км на південь від вже знищеного 107-го арсеналу під містом Торопець.