RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Посадовець Мінюсту за хабарі дозволяв підприємцям безкоштовно використовувати ув'язнених на виробництві

Працівники ДБР затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, яке опікується 6 областями України, який за винагороду дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати ув’язнених у виробництві їх продукції.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

В Бюро розповіли, що у липні до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини.

Посадовець погодився надати підприємцю можливість користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених. "Винагорода" - від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.

Чиновнику повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання – до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 2 млн гривень застави.

Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань із листопада 2022 року очолює 52-річний Ігор Тимочко. Раніше Тимочко працював заступником начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства. На місцевих виборах 2020 року балотувався до Івано-Франківської облради від партії «Слуга народу», однак не пройшов.