RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Якою має бути перемога України – перший секретар РНБО спростував популярну версію

Перемога України у війні з РФ може настати лише за умови неможливості росіян завдавати нових ударів по території України, і це не залежить від прогресу у звільненні українських земель.

Таку думку в інтерв'ю "АпострофТБ" висловив перший секретар Ради національної безпеки і оборони України, академік НАН і Герой України Володимир Горбулін.

За його словами, важливим у питанні досягнення перемоги України є результат виборів президента у США – чи буде новий очільник Білого дому прихильним до планів України.

"Воєнна перемога може бути тоді, коли ми звільнимо всю нашу країну. Але це не обов'язково принесе нам мир. Це головне - подальше мирне існування. Тому без загальної нашої перемоги із західним світом (перемоги не буде). А це залежить від виборів в Сполучених Штатах. Весь світ чекає, чим вони завершаться", - зазначив він.

За словами Героя України, наразі українська армія вже не має рівних собі у світі за бойовим досвідом, відповідно, для Заходу важливо мати такого союзника.

"Цей потенціал, який створила Україна, і з точки зору Збройних сил і передачі досвіду, яка вона має сьогодні і який не має ні одна країна НАТО… Ми №1 з точки зору військового і технічного досвіду", - підкреслив перший керівник РНБО.

Раніше Герой України Володимир Горбулін анонсував новий етап російсько-української війни за умови, що ЗСУ почнуть бити по стратегічним центрам в РФ.