RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Telegram розкриє IP-адреси та номери телефонів частини користувачів: озвучені причини

Засновник популярного месенджера Telegram Павло Дуров почне розкривати IP-адреси та номери телефонів частини користувачів "відповідним органам" за порушення правил.

Про це він повідомив у своєму каналі.

За його словами, функція пошуку в Telegram значно потужніша проти інших застосунків для обміну повідомленнями, адже дає можливість знаходити публічні канали та ботів. Нею почали зловживати для продажу нелегальних товарів. За останні кілька тижнів команда модераторів завдяки штучному інтелекту зробила функцію пошуку значно безпечнішою та прибрала весь подібний контент.

"Щоб ще більше стримувати злочинців від зловживання пошуком у Telegram, ми оновили наші Умови використання та Політику конфіденційності, гарантуючи, що вони є узгодженими в усьому світі. Ми чітко дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути надані відповідним органам у відповідь на законні запити", - повідомив він.

Такі заходи покликані "відлякати злочинців" і не дозволять поставити під загрозу цілісність платформи для фактичного одного мільярда користувачів, додав Дуров.

Раніше ми писали, що після свого затримання засновник месенджера Telegram Павло Дуров почав співпрацювати зі спецслужбами не тільки Франції, але й інших країн.