RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

У скандалі навколо Аліни Гросу виявили «головну винуватицю»

Недостовірну інформацію про нібито призначення співачки Аліни Гросу на дипломатичну посаду розповсюдили, спираючись на заяву такої собі "голови з дипломатичних відносин між Америкою та іншими країнами ООН" Сіми Карєтною.

Про це стало відомо з розслідування ресурсу "Антоніна".

В "Антоніні" звертають увагу, що Карєтная є "амбасадором" ще й російської культури: на сторінках соцмереж вона радо вітає композитора Ігоря Крутого та повідомляє, що є «головною героїнею» однієї з програм російського каналу RTVI.

Сама Карєтна в офіційній відповідді виданню також спростувала факт того, що Гросу призначали на дипломатичну посаду.

"Я хотіла би прояснити дуже важливий факт. Жодного разу не було сказано, що Аліну Гросу призначили послом української культури. ...Проте мною було оголошено, що я номінувала Аліну Гросу на посаду офіційного представника української культури в Нью-Йорку, що є культурно-мистецьким призначенням, яке передбачає участь у культурно-мистецьких заходах... ", - зазначила вона.

Нагадаємо, речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий, коментуючи інцидент з Гросу, зазначив, що вона не перебуває на посадах - штатних або позаштатних - у системі органів дипломатичної служби України.