RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

25 вересня

Всі новини

Фінансували агентів РФ: СБУ викрила мережу підпільних брокерів Webmoney

В Україні правоохоронці ліквідували мережу підпільних онлайн-сервісів, які діяли через заборонену російську платіжну систему Webmoney.

Про це повідомляє пресцентр Служба безпеки.

Зазначається, що частину грошових переказів через відповідну платформу було спрямовано на фінансування російської агентури в країні.

"СБУ та БЕБ викрили мережу підпільних брокерів Webmoney, які фінансували російську агентуру в Україні", - йдеться у повідомленні.

Загалом в десяти регіонах України викрили 12 осіб, яких підозрюють у незаконній діяльності.

Встановлено, що учасники "схеми" нелегально приймали електронні гроші від клієнтів, зокрема з Росії, після чого конвертували у потрібну валюту і перераховували на банківські реквізити чи в готівку. Так провели через обмінники десятки мільйонів у гривневому еквіваленті.

При цьому з кожної такої транзакції вони мали "відсоток". Шукали потенційних клієнтів на спеціалізованих сайтах, де розміщували рекламні оголошення.

Обшуки були проведені у Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Вінницькій та Запорізькій областях. У результаті чого правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, мобільні телефони та банківські картки, що підтверджують протиправну діяльність.

"Наразі всім 12 фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 200 Кримінального кодексу України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення)", - уточнили в СБУ.

Також вирішують питання щодо додаткової кваліфікації дій за ст. 209 ККУ "Відмивання майна, одержаного злочинним шляхом".

Нагадаємо, СБУ затримала на Донеччині ще одного зрадника, який шпигував за Силами оборони на Покровському напрямку.