RU  UA  EN

Неділя, 22 грудня
  • НБУ:USD 41.55
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  41.55
Суспільство

Новини

21 грудня

20 грудня

19 грудня

Всі новини

Серед українців призабутий продукт зненацька став популярним

Останнім часом серед українців стали популярними шоколадні сирки. Це сталось на тлі тренду у тік-току, коли люді коштують їх і розповідають свої враження.

Про це написав у Facebook телеведучий Костянтин Грубич, посилаючись на сюжет передачі "Сніданок з 1+1".

"Одразу скажу, що знайти в магазинах шоколадні плавлені сирки – це ще той квест. Мені допоміг син, замовивши через інтернет. Але виявляється, що це не новітній продукт, а дуже давній, майже ровесник традиційного плавленого сирка. Колись він був популярним, а тепер про нього забули. А хтось і не знав. З десятка опитаних мною споживачів, яких ми пригощали шоколадним плавленим сирком, лише один юнак правильно вгадав наш продукт. Тому мій висновок, що виробники до невпізнаваності замаскували смак класичного плавленого сирку", - написав Грубич.

Він зазначив, що від класичних плавлених сирків шоколадні відрізняються додаванням какао-порошку і цукру.

"Тому перед покупкою перевіряйте інгредієнти. Якісний сирок має містити молоко, цукор та какао. Уникайте продуктів з великою кількістю консервантів та штучних добавок. Якщо у складі побачите шоколад – у мене великий сумнів, що виробник так і зробив. Це швидше маркетингова хитрість, бо у складі шоколаду також є цукор і какао порошок", - пояснив телеведучий.

Професорка, експертка з якості продуктів Олена Сидоренко розповіла, що за рахунок цукру і какао вміст молочної сировини у шоколадному сирку буде меншим, і це вигідно виробникам.

"Є такі скарги споживачів, що він прилипає до зубів, більш тягучий, тому що жиру менше. Додавання будь-якого продукту, наприклад, какао-порошку, дозволяє зменшити вміст, наприклад, більш цінної сировини, молочного жиру, молочних продуктів, тому що, якщо щось додається, щось віднімається. Якщо тут додається, ось дивіться, написано какао-порошок 4,5%, це немало. Це значить, треба менше якоїсь основної складової додати. В принципі, це вигідно, тому що какао-порошок не буде настільки дорогим, як додавання повноцінної якоїсь молочної сировини, масла вершкового, сиру", - каже Сидоренко..

Вона висловила припущення, що флешмоб у тік-току виник не на порожньому місці, а покликаний збільшити попит на шоколадні плавлені сирки.

"Якщо ж ви все ж таки купуєте цей продукт, то врахуйте, що чим вищий відсоток жирності, тим такі сирки зазвичай смачніші і кремовіші. Увага: висока калорійність! Шоколадні плавлені сирки зазвичай містять велику кількість калорій через вміст цукру та жиру, тому їх варто вживати в помірних кількостях", - сказала професорка.