RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

25 вересня

Всі новини

Серед українців призабутий продукт зненацька став популярним

Останнім часом серед українців стали популярними шоколадні сирки. Це сталось на тлі тренду у тік-току, коли люді коштують їх і розповідають свої враження.

Про це написав у Facebook телеведучий Костянтин Грубич, посилаючись на сюжет передачі "Сніданок з 1+1".

"Одразу скажу, що знайти в магазинах шоколадні плавлені сирки – це ще той квест. Мені допоміг син, замовивши через інтернет. Але виявляється, що це не новітній продукт, а дуже давній, майже ровесник традиційного плавленого сирка. Колись він був популярним, а тепер про нього забули. А хтось і не знав. З десятка опитаних мною споживачів, яких ми пригощали шоколадним плавленим сирком, лише один юнак правильно вгадав наш продукт. Тому мій висновок, що виробники до невпізнаваності замаскували смак класичного плавленого сирку", - написав Грубич.

Він зазначив, що від класичних плавлених сирків шоколадні відрізняються додаванням какао-порошку і цукру.

"Тому перед покупкою перевіряйте інгредієнти. Якісний сирок має містити молоко, цукор та какао. Уникайте продуктів з великою кількістю консервантів та штучних добавок. Якщо у складі побачите шоколад – у мене великий сумнів, що виробник так і зробив. Це швидше маркетингова хитрість, бо у складі шоколаду також є цукор і какао порошок", - пояснив телеведучий.

Професорка, експертка з якості продуктів Олена Сидоренко розповіла, що за рахунок цукру і какао вміст молочної сировини у шоколадному сирку буде меншим, і це вигідно виробникам.

"Є такі скарги споживачів, що він прилипає до зубів, більш тягучий, тому що жиру менше. Додавання будь-якого продукту, наприклад, какао-порошку, дозволяє зменшити вміст, наприклад, більш цінної сировини, молочного жиру, молочних продуктів, тому що, якщо щось додається, щось віднімається. Якщо тут додається, ось дивіться, написано какао-порошок 4,5%, це немало. Це значить, треба менше якоїсь основної складової додати. В принципі, це вигідно, тому що какао-порошок не буде настільки дорогим, як додавання повноцінної якоїсь молочної сировини, масла вершкового, сиру", - каже Сидоренко..

Вона висловила припущення, що флешмоб у тік-току виник не на порожньому місці, а покликаний збільшити попит на шоколадні плавлені сирки.

"Якщо ж ви все ж таки купуєте цей продукт, то врахуйте, що чим вищий відсоток жирності, тим такі сирки зазвичай смачніші і кремовіші. Увага: висока калорійність! Шоколадні плавлені сирки зазвичай містять велику кількість калорій через вміст цукру та жиру, тому їх варто вживати в помірних кількостях", - сказала професорка.