RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

З окупації повернулась нова група українських дітей: що про них відомо

У п'ятницю, 27 вересня, з російської окупації повернулась чергова група українських дітей. Це вдалося реалізувати за допомоги Держави Катар.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Telegram.

Він зазначив, що йдеться про дев'ять підлітків віком 13-17 років та двох юнаків. Частина з них мають інвалідність та тяжкі хвороби.

Єрмак зазначив, що двоє дітей - з "Олешківського дитячого будинку-інтернату" у Херсонській області. Заклад депортувала окупаційна влада до Росії.

"Ці діти з інвалідністю піддавалися множинним переміщенням до того, як опинилися на території нині окупованого Скадовська, звідки вже їх чекала довга дорога додому...Кожна дитина повернулась до своєї сім’ї", - написав він.

Єрмак повідомив, що завдяки посередництву Катару українці повернутися до рідних на підконтрольні Україні території. Зараз їм надають всю необхідну допомогу для реабілітації.

За словами уповноваженого Верховної ради з прав людини Дмитра Лубінця, діти були мешканцями Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей, а також Криму.

"Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей – нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто – повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі", - розповів омбудсмен.

Нагадаємо, раніше Лубінець спростував інформацію щодо угоди про обмін дітьми між Україною та Росією. Днями деякі російські медіа поширили інформацію про те, що Україна за посередництва Катару нібито передала Росії чотирьох дітей.