RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Частину України накрила пилова буря: місцеві скаржаться на якість повітря

Вранці в понеділок, 30 вересня, частину України накрила пилова буря. Українці скаржились на погану видимість та ускладнене дихання через якість повітря та пил.

Відповідні фото українці почали ширити в місцевих Telegram-каналах.

Зокрема ось таке пилове задимлення спостерігали в Кривому Розі. Припускають, що пилова хмара дійшла до України з Узбекистану. Містяни помічали нетипову забрудненість автівок та підвіконь.

Писали, що українці в Дніпрі, Полтаві, Сумах, Харкові та в окупованому Луганську скаржаться на якість повітря. Поганий стан повітря також спостерігається в Запоріжжі, на Чернігівщині та на Сумщині. У цих містах спостерігається пилова хмара, яка висить у повітрі. Також місцеві мешканці повідомляють про важкість у повітрі та поганий запах.

Відповідно до даних сервісу Windy, Україну накриває пилова хмара, яка рухається з боку Казахстану та Узбекистану.

Сумський обласний центр з гідрометеорології припускає, що погіршення якості повітря в східних та північно-східних регіонах України може спостерігатись через "... "закидання" атмосферним вихором пилу і смогу із території московії"

"Якщо пил занесло із Каспію, то смог безпосередньо їхній. Там зараз масштабні лісові пожежі. Всю цю суміш із пилу та смогу притягнув південно-східний вітер", - зауважують експерти.

Найбільша концентрація часточок у повітрі, за даними гідрометцентру, наразі фіксується на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Миколаївщині. Місцевим радять обмежити перебування на вулиці і не відкривати вікна.

Крім того, "Апостроф" повідомляв, що в Україні 30 вересня зафіксовано похолодання до мінус п'яти градусів морозу, в деяких гірських регіонах випав сніг.