RU  UA  EN

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

2 жовтня

Всі новини

Міноборони пропонує ставати на військовий облік 17-річним

Міноборони розробило законопроект, відповідно до якого громадянам України, яким виповнилося 17 років, можуть дозволити ставати на військовий облік онлайн.

Проєкт закону №12076 зареєстровано у парламенті.

Планується ліквідувати комісії для взяття на облік та скасувати проходження медичного огляду під час взяття громадян на військовий облік.

Також пропонується виключити норми про те, що органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, навчальні заклади (незалежно від підпорядкування та форми власності) щорічно у строки й у порядку, встановлені Кабміном, зобов'язані подавати до відповідних районних/міських ТЦК і СП списки громадян, що підлягають взяттю на облік. Подання відомостей про себе покладуть на призовника.

Процедуру можна буде пройти в період із 1 січня до 31 липня. В разі ігнорування цього зобов'язання передбачено штраф від 17 тис. до 25,5 тис. гривень.

Як повідомляв раніше "Апостроф", Кабмін дозволив військовим частинам напряму, без участі ТЦК, проводити мобілізацію резервістів та військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити.