RU  UA  EN

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

2 жовтня

Всі новини

У The Washington Post пояснили збільшення темпів захоплення росіянами України

Російські окупаційні війська останнім часом захоплюють українські території на Донбасі "зі швидкістю та агресією, небаченими з початку повномасштабної війни у 2022 році" завдяки удосконаленій тактиці та переважаючій вогневій потужності.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

"Схід України прогинається під удосконаленою російською тактикою та переважаючою вогневою міццю", - йдеться у статті.

Зазначається, що минулого року бої противника у Донецькій області характеризувалися переважно артилерійськими дуелями та "м'ясними штурмами" великих груп ненавчених мобілізованих солдатів. Цього року штурмові загони вирізняються тим, що досвідчені та оснащені, а пересуваються меншими групами. Якщо кілька місяців тому штурмували позиції Сил оборони групами до 20 осіб, то нині - до чотирьох.

"Така практика допомагає російським військам уникати спостереження, а їхнє розосередження ускладнює націлювання на них за допомогою безпілотників і артилерії", - повідомляють експерти.

Видання наводить такі дані:

  • у серпні-вересні армія противника збільшили окуповану територію в Україні на 511 кв. км - близько 431 з них уздовж фронту між нині захопленими Бахмутом та Вугледаром;
  • у росіян є число військ для продовження тиску, а західна допомога не покриває дефіцит техніки;
  • у районі Вугледара артилерійські залпи часом перевищують 10 снарядів до одного на користь ворога.

За словами аналітика Black Bird Group Пасі Паройнена, найбільші втрати території відбулися з середини серпня до середини вересня.

Водночас, Покровськ є ключовим автомобільним та залізничним вузлом, де руйнування залізниць та мостів означатиме, що він фактично втрачений.

Нагадаємо, 2 жовтня Сили оборони України офіційно підтвердили вихід з Вугледару