RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

3 жовтня

Всі новини

До Польщі через Білорусь: прикордонники затримали українця, що добу блукав лісом

Українець намагався незаконно перетнути кордон до Польщі, проте загубився у лісі. В результаті чоловік майже через добу випадково натрапив на українських прикордонників, опинившись біля українсько-білоруського кордону.

Про це пишуть на сайті Державної прикордонної служби України.

"Квест з незаконного перетинання кордону для жителя Кіровоградщини завершився на Рівненщині. Днями прикордонники 9 загону імені Січових Стрільців виявили чоловіка, який на Рівненщині намагався незаконно перетнути кордон з Білоруссю", - пишуть прикордонники.

Чоловік побачив українських військовослужбовців та почав кричати до них польською мовою. Прикордонний наряд одразу затримав невідомого.

Порушником, відповідно до повідомлення, виявився 53-річний уродженець Кіровоградщини. Чоловік намагався у незаконний спосіб потрапити в Польщу, проте заблукав та опинився біля українсько-білоруського кордону.

Розповів, що поради щодо маршруту руху в одному з месенджерів йому надавав невідомий, який, начебто, зголосився допомогти в незаконному перетинанні кордону. Вирушивши в дорогу, чоловік рухався по вказаному незнайомцем маршруту.

"Оскільки планував потрапити в Польщу швидко, зайвих речей з собою вирішив не брати, не прихопив навіть води. Проте, під час незаконної подорожі щось пішло не так, він заблукав та майже добу ходив по лісах й болотах", - розповідають в ДПСУ.

В результаті зазначають, що замість того, щоб вийти на кордон з Польщею, він опинився біля кордону з Білоруссю.

З цього приводу затриманий розповідає:

"Думав, що тут ліс такий самий як і в нас на Кіровоградщині, більше сосновий, але виявилося, що тут болото, дереза, трава до грудей, непрохідні «джунглі». Людей немає ніде. Я почув гавкіт собак, кудахкання курей і зрозумів, що десь мають бути люди. Я взагалі не розумів де я знаходжусь. Тоді я вирішив, що досить з мене цих пригод, буду пробиратися до людей. Натрапив на водойму, з якої напився води, тому що до цього доводилося збирати росу з рослин".

Після того, як знесилений чоловік натрапив на людей у військовій формі, вирішив звернутися до них польською, вважаючи їх за польських прикордонників. Врешті його притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Раніше "Апостроф" писав, що працівники Державної прикордонної служби затримали двох чоловіків призовного віку, які, заплативши по 9 тисяч доларів, планували втекти до Угорщини.