RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Журналістка влаштувала скандал навколо батальйону, який відмовився іти у Вугледар

Військова журналістка обурилася діями батальйону, який мав замінити бійців 72-ї окремої механізованої бригади у Вугледарі, а натомість відмовився та пішов у СЗЧ.

Про це написала військова журналістка Юлія Кирієнко-Мерінова у себе в Facebook.

За її словами, мова про 190 батальйон, який замість позицій у Вугледарі, де мав замінити бійців 72-ї окремої механізованої бригади, пішов у СЗЧ:

"Мутки у Миколаївському ТРО, 190 батальйоні зокрема. Тому самому, що замість позицій у Вугледарі, де мав міняти бійців 72, пішов у СЗЧ".

Вона зауважила на тому, що підготовка залишилась лише на папері, а бійці "дивним чином" отримали статус учасників бойових дій (УБД), хоча, як зауважує журналістка, "...жодного дня багато з них не були на бойових позиціях".

"Кажуть, що нема підготовки. Звісно. Бо вона лише на папері. Так само, як і дивним чином у пацанів позʼявлялось УБД. Хоча жодного дня багато з них не були на бойових позиціях. Зате по Зарплаті були. Звідки я це знаю? Так один з бійців 190 якраз написав. Каже, його тилову посаду продав комбат за 2000$ іншому", - пише Юлія Кирієнко-Мерінова.

Вона зауважила, що "поки одні воюють і до останнього стоять в окопах", інші в цей час "отримують бойові за сидіння в тилу".

"І звісно, коли запахло смаженим, то зразу СЗЧ. До нього, ще до БРки закликали самі командири. От подивіться", - пропонує журналістка, залишивши для цього наступний скриншот.

В контексті цього запропонувала розслідувати не дії 72-ї бригади та причин виходу з Вугледару, "...краще б розслідували бєспредєл у цьому батальйоні".

Раніше "Апостроф" писав, що бійці 72-ї бригади ЗСУ звинувачують народну депутатку Мар’яну Безуглу, що через її пост у соцмережі було втрачено ключові позиції довкола Вугледара.