RU  UA  EN

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

7 жовтня

Всі новини

"Не вистачає часу": в мережі розгорівся скандал на тлі повітряної тривоги

Вранці 7 жовтня Росія здійснила повторну атаку на Київ, застосувавши для цього "Кинджали". На тлі повітряної тривоги, яку оголосили не одразу після злету Міг-31К, а пізніше, громадський діяч Андрій Смолій висловив власне обурення. Він вважає, що цього часу недостатньо для того, щоб дістатися до укриття, особливо в осінній період.

Про це в Telegram-каналі написав громадський діяч Андрій Смолій.

На тлі повітряної тривоги, яку оголосили вранці 7 жовтня після злету МіГ-31К, Смолій написав:

"Тепер дивимось. Знов те саме. О 8.11 стало відомо, що вилетів МІГ31К. Тривогу не дали. О 8.27 дали тривогу. В цей же час відбувся перший пуск «Кинджалу»".

За його словами, повторилася ситуація, яка трапилася приблизно півтора тижня тому:

"Тобто ситуація 1 в 1 як було тиждень чи півтора назад. Ні про які укриття не могло бути й мови за такий час. Чому не дають тривогу при вильотах МІГів? Я цього не розумію".

На це повідомлення моніторинговий портал єРадар відреагував наступним чином:

"По-перше: МіГ вилетів не о 08:11, а о 08:03. По-друге: алгоритм увімкнення тривоги на МіГ-31К - змінено. Змінено з метою комфорту населення. По-третє: тривогу дали о 08:26, перший пуск було відмічено о 08:28 + додаємо час польоту ракети і отримуємо щонайменше 5-7 хвилин для того, щоб перейти в укриття. Цього більше ніж достатньо".

Проте Смолій зауважив, що він, як людина, яка прямо дотична до сфери освіти, може підтвердити, що цього часу не вистачає, щоб дійти до укриттів. В контексті цього розповідає:

"Не в усіх школах є укриття в самих приміщеннях. Не у всіх садках є укриття в самих приміщеннях. Аналогічно про університети. Особливо у осінній період, коли сотні дітей потрібно одягти і вивести на вулицю".

З його думкою також погодились багато батьків, написавши власні враження в коментарях. Загалом допис станом на ранок зібрав понад 540 коментарів.

Нагадаємо, що в понеділок, 7 жовтня, росіяни завдали ракетного удару по Києву, застосовуючи аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» з носіїв МіГ-31К. Внаслідок ракетної атаки в двох районах столиці зафіксовано падіння уламків – в Голосіївському та Солом’янському районах.

"Апостроф" також писав про ситуацію. яку згадував громадський діяч. Вранці в четвер, 26 вересня, Росія здійснила повторний ракетний удар після нічної комбінованої атаки. На тлі цього моніторингові канали помітили цікавий нюанс із оголошенням повітряних тривог під час зльоту бортів МІГ-31к. Зауважують, що останнім часом відійшли від практики оголошення повітряної тривоги під час злетів МІГ-31к.