RU  UA  EN

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

7 жовтня

6 жовтня

Всі новини

Допоміг 27 ухилянтам: ДБР повідомило про підозру посадовцю

У Львівській Державне бюро розслідувань викрило схему, яка дозволила виїхати за кордон за фальшивими посвідченнями інвалідів 27 військовозобов'язаним чоловікам. Організатору та спільнику повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що організував можливість перетину кордону заступник начальника одного з відділень пункту пропуску "Краківець". Він разом з інспектором, допоміг виїхати українцям за кордон за фальшивими посвідченнями.

Зазначається, що їхні цивільні спільники шукали охочих виїхати з України у соцмережах. Вони виготовляли фальшиві посвідчення про встановлення третьої групи інвалідності. Це дозволяло чоловікам перетинати кордон через пункт пропуску, на якому їх зустрічав посадовець.

Саме він направляв ухилянтів поза чергою в одну із вільних смуг руху, забираючи паспорти та посвідчення про інвалідність та передаючи інспектору.

"Посадовець запевняв, що ці особи перебувають "на контролі" у керівництва і потрібно зробити все, аби вони якнайшвидше перетнули кордон", - йдеться у повідомленні.

Заступнику начальника одного з відділень пункту пропуску повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон країни (ч. 2 ст. 332 ККУ). Йому загрожує максимально до семи років ув'язнення. Інспектору - у несанкціонованій зміні інформації (ч. 1, 3 ст. 362 ККУ). Загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років.

Нагадаємо, у Харкові правоохоронці викрили нову схему для військовозобов'язаних, спрямовану на ухилення від мобілізації.