RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

9 жовтня

Всі новини

Не задекларувала понад $1,5 млн: правоохоронці затримали депутатку Хмельницької міськради

Співробітники Державного бюро розслідувань виявили, що депутатка Хмельницької міської ради не задекларувала понад $1,5 млн. Чиновницю затримали за підозрою у незаконному збагаченні - триває досудове розслідування.

Про це повідомляє ДБР та Офіс Генерального прокурора.

Окрім готівки слідчі виявили у жінки також об’єкти нерухомості:

"Працівники ДБР виявили у депутатки Хмельницької міської ради понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості".

Зауважують, що чиновниця взагалі не вказала у декларації даних про наявність готівки:

"Жінка у своїй декларації взагалі не вказала наявність у неї готівки. Водночас під час обшуків у індивідуальних банківських комірках, відкритих на її ім’я, та за місцем її роботи правоохоронці вилучили понад 1,5 млн доларів США у різній валюті".

Слідчі Бюро розслідують кримінальне провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці під час виконання угод приватною компанією, директором якої нині є депутатка.

Наразі фігурантка затримана за підозрою у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна - триває досудове розслідування.

В Офісі генпрокурора додають, що в межах розслідування кримінального провадження правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання депутатки - виявили та вилучили понад 1 млн 491 тис доларів США, 30 тис євро, 500 тис грн.

Раніше "Апостроф" писав, як співробітники Служби безпеки України спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою провели спецоперацію та затримали кремлівського ідеолога війни проти України Дмитра Чистіліна.