RU  UA  EN

Четвер, 10 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.70
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

10 жовтня

Всі новини

Українська журналістка Рощина померла у полоні РФ, - Коордштаб

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими підтвердили інформацію про смерть української журналістки Вікторії Рощиної, яка перебувала у російському полоні.

Про це під час телемарафону заявив речник Коордштабу України Петро Яценко.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин повідомив, що спілкувався з батьком Рощиної. Він заявив, що отримав офіційну звістку про смерть дочки. Це сталося нібито під час етапування з Таганрога у Москву.

Після чого Юрчишин видалив публікацію про смерть, зазначивши, що інформація ще має бути підтверджена.

Згодом представник української розвідки Андрій Юсов заявив ЗМІ, що Рощина мала повернутися в Україну під час найближчого обміну полоненими. Для цього її мали етапувати у СІЗО Лефортово у Москві.

Рощина працювала на фронті від початку повномасштабної війни в лютому 2022-го, її матеріали виходили у виданнях "Українська правда", "Громадське" та "Радіо Свобода". Журналістка зникла наприкінці літа 2023 року. Припускали, що тоді росіяни взяли її в полон.

Обставини загибелі українки невідомі.

Нагадаємо, за даними Міноборони, з початку повномасштабної війни у російському полоні загинули щонайменше 177 українських військових.