RU  UA  EN

Понеділок, 14 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

14 жовтня

Всі новини

Зеленський: п’яту добу тривають спроби росіян прорвати нашу оборону на Курщині

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де заслухав доповідь, зокрема, щодо ситуації на Курському напрямку станом на 14 жовтня.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

Він зазначив, що, згідно з доповіддю головнокомандувача ЗСУ Олександра, на цій ділянці фронту російські окупанти вже кілька діб намагаються прорвати оборону, однак марно.

"П’яту добу тривають спроби росіян прорвати нашу оборону на Курщині. Хлопці тримаються та контратакують", - зауважив він.

Також розповів, що загалом активні дії спостерігаються по всій довжині фронту, особливо гарячі бої на Покровському та Курахівському напрямках.

На засіданні було оприлюднено аналітику розвідки щодо того, хто саме допомагає РФ вести загарбницьку війну проти України - військово, економічно, політично, відкрито та приховано. За результатом розгляду вирішать, яких кроків потрібно вжити для послаблення злочинних союзів.

Окрім того, заслухав доповідь Міноборони щодо контрактації, зокрема з використанням партнерської допомоги, щодо інвестицій західних партнерів в український оборонно-промисловий комплекс.

Нагадаємо, за останніми даними Генерального штабу Збройних сил України, військові російської армії продовжують нищити власні населені пункти у Курській області.