RU  UA  EN

Вівторок, 15 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

15 жовтня

Всі новини

Омбудсмен взявся за справу про побиття студента на Хмельниччині

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на побиття 15-річного студента на Хмельниччині та звернувся до низки держорганів задля належного реагування та зʼясування обставин.

Про це він повідомив на своєму каналі в Telegram.

Вивчивши обставини події, обмудсмен вважає, що саме працівники училища були зобовʼязані нести відповідальність за дотриманням норм, правил проживання та дисципліну в гуртожитку, де стався інцидент зі студентом.

За його словами, постраждалий хлопець наразі перебуває у лікарні, де йому було видалено селезінку.

"Задля зʼясування обставин справи та її кваліфікації скерував запити до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області. Водночас відомо, що працівники поліції за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень відкрили кримінальне провадження", - повідомив Лубінець.

Також він звернувся до Міністерства освіти і науки України щодо проведення службового розслідування стосовно халатності працівників училища, якими не було забезпечено належного рівня безпеки учня.

Подія сталася 2 жовтня в одному з гуртожитків Хмельницького. Між двома студентами 17 та 15 років виник конфлікт, під час якого старший хлопець побив молодшого, внаслідок чого той отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до лікарні.