RU  UA  EN

Вівторок, 22 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

21 жовтня

Всі новини

У ГУР розкрили моторошну причину величезної кількості безвісти зниклих російських окупантів

В російській армії фіксують величезну кількість безвісти зниклих солдатів через поширену практику самосудів.

Про це повідомляє проєкт української розвідки "Хочу найти".

Про таку практику щодо особового складу у форматі розстрілів ("обнулення") постійно розповідають самі військові, полонені, журналісти, пропагандисти та навіть самі чиновники.

Все - через безмежну владу командирів. Їхньою основною тактикою є лобові м'ясні штурми "накатами". Головною мотивацією для окупантів є страх "обнулення". Є вибір: йти вперед одразу за групою, яка перед цим загинула, або командир дасть команду своїм поплічникам, після чого чекає розстріл у посадці, де й закопають.

Як розповів, зокрема, 20-річний Кремер Едгар Назимович і військові штурмової роти 19-го танкового полку 25-ї армії, що перебувають на Краснолиманському напрямку, їхній командир кілька днів тому почав практику у форматі розстрілів солдатів.

"Наш командир батальйону Радченко Сергій Сергійович, позивний "Атлас", кілька днів тому почав обнулювати наших бійців. У буквальному значенні слова - вчиняти самосуд, вбивати наших людей. Разом зі своїм товаришем, який належить до "групи V", він убиває хлопців за те, що вони відмовляються йти вперед, бо втрачають кожен захід до 90% особового складу", - повідомив окупант.

При цьому у вбитих забирають зарплатні картки, і ще один-два місяці не подають їх до списку зниклих безвісти, забираючи грошове забезпечення.

"У той самий час родичі, які втратили зв'язок із близьким, обривають гарячу лінію МО РФ, де їм розповідають, що з військовослужбовцем усе гаразд, він значиться на бойовому завданні. Найдивовижніше, що в Росії всі про це знають, і всіх все влаштовує, окрім таких військовослужбовців, які опинилися за крок до розстрілу. Та й вони мовчали, поки "обнуляли" інших, а почали записувати відео лише перед смертю", - додав проєкт.

Раніше ми писали, що перший місяць осені 2024 року став найсмертоноснішим для російської армії за весь час повномасштабної війни.