RU  UA  EN

Середа, 23 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.15
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

23 жовтня

Всі новини

Податкова хоче отримати доступ до усіх рахунків українців - Южаніна

Державна податкова служба хоче отримати доступ до даних про банківські рахунки українців. Податківці мають намір отримувати інформацію, що становить банківську таємницю, про клієнтів банків, які не є об’єктами податкових перевірок.

Про це повідомила народна депутатка, членкиня комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Нардепка зазначила, вже розроблено пропозиції щодо законодавчих змін для розкриття банками інформації, яка є банківською таємницею.

“До такої інформації ДПС пропонує віднести, зокрема, відомості щодо операцій за рахунками конкретної юридичної особи, ФОП або звичайного громадянина за певний проміжок часу із зазначенням контрагентів та призначень платежів. При цьому таку інформацію банки повинні будуть надавати з метою проведення податковою документальних перевірок банків та їх відокремлених підрозділів”, – пояснила Южаніна.

Нардепка переконана, що громадянам потрібно надати гарантії, що розширені повноваження не будуть використані для тиску на окремих платників податків чи для перешкоджання їх діяльності.

Вона також зазначила, що розширення чинних вимог щодо розкриття банківської таємниці без обґрунтованої потреби (як пропонується ДПС) може стати кроком назад у питанні імплементації законодавства Європейського Союзу.