Міністерство оборони використовує комплексну систему харчового забезпечення військовослужбовців ЗСУ, що включає як стаціонарне харчування, так і польові раціони. Меню передбачає енергетичну цінність страв не менше 3 500 ккал на добу.
Про це повідомила прес-служба Міноборони.
"У стаціонарних умовах військові отримують три- або чотириразове харчування залежно від категорії та характеру служби. Меню складається з урахуванням побажань особового складу та включає щонайменше два варіанти перших страв, гарнірів, м'ясних та рибних страв", - розповіли в прес-службі.
При неможливості приготування гарячої їжі використовуються два види індивідуальних раціонів: повсякденний з енергетичною цінністю 1 250 ккал та добовий польовий — 3 500 ккал. Кожен з них розрахований на три прийоми їжі протягом доби.
За інформацією Міноборони, каталог продуктів налічує 360 позицій. Закупівлі здійснює Державний оператор тилу за заявками Командування Сил логістики ЗСУ.
Раніше міністр оборони Рустем Умєров повідомляв, що Міноборони у наступному році спрямує понад 2 млрд грн на покращення харчування для військових, які відновлюються у цивільних медичних закладах.
Нагадаємо, у кожній бригаді Збройних сил України запроваджується нова штатна посада - уповноважений із закупівель товарів, робіт та послуг.