RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Розвідка розповіла про опального російського офіцера на Донбасі

На посаду "командира мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону)" призначено майора збройних сил РФ Ізотова Олександра Васильовича.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Нижче публікуємо фото майора Ізотова:

Майор Ізотов народився 25 грудня 1982 року в місті Буддьоновськ Ставропольського краю, закінчив Військовий інженерно-технічний університет в 2006 році.

За інформацією розвідки, на Донбас Ізотова направили в березні 2015 року з посади начальника штабу 2-го мотострілкового батальйону 205 окремої мотострілкової бригади (Буддьоновськ, Ставропольський край) 58 Армії (Владикавказ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС Росії.

Підкреслюється, що підрозділи зі складу 205 омсбр брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Донбасу в районі Макіївки та Авдіївки в листопаді 2014 року.

Також розвідка повідомляє, що майор Ізотов був одним із командирів підрозділів 11 окремого мотострілецького полку, який виступив із відкритим протестом проти бездарного командування і жорстокості командира полку полковника ЗС Росії Титова Романа Борисовича (раніше був судимий за перевищення службових повноважень із застосуванням насильства і зброї), дії якого призвели до втрати майже 80% особового складу, і вимагав від командування 1 АК звільнити Титова з посади.

Як повідомляв "Апостроф", серед російських солдатів, які перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу, спостерігаються випадки масового звільнення.