RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На дружину секретаря РНБО України напала відома особа

Людиною, яка здійснила вчора напад на дружину секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександра Турчинова, виявився скандально відомий юрист з Донецька Володимир Оленцевич.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"25 травня поліція затримала в приміщенні одного з вузів столиці чоловіка, який намагався вбити Анну Турчинову, дружину секретаря РНБО України Олександра Турчинова. Правоохоронці з'ясували, що нападником виявився Володимир Оленцевич, житель Донецька, юрист. Він відомий своїми позовами про скасування указів про присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звань "Героя України". Він також намагався оскаржити в суді помилування Юрія Луценка. Крім того, в 2014 році Оленцевич позивався проти Олександра Турчинова про незаконне відсторонення Віктора Януковича від влади", - йдеться в повідомленні.

"Також стали відомі деталі вчорашнього нападу. Зловмисник чекав жінку біля її робочого кабінету. Оскільки людина орієнтувалася на фотографії з інтернету, де А. Турчинова мала коротку зачіску, через погане освітлення вона напала на іншого викладача з подібною зачіскою. Схопивши її за шию, вона приставила ніж до горла і звернулася до викладача як до Ганни Володимирівни, порадивши не противитися. Шокована жінка пояснила, що вона не та, за кого її прийняв нападник. Зрозумівши, що помилився, зловмисник спробував змінити жертву. Ганна Турчинова, яка стояла поруч, почала кричати. Охоронець, скориставшись розгубленістю нападника, вибив у нього ніж, знешкодивши його. Ганна Турчинова особисто викликала поліцію, яка приїхала і затримала зловмисника", - розповіли в МВС.

Під час обшуку в Оленцевича були знайдені установчі дані на Ганну Турчинову і копія указу в.о. президента України Турчинова про початок антитерористичної операції. Його нападник планував залишити на місці злочину.

За інформацією слідства, Оленцевич напередодні мав контакти з членами "уряду" так званої ДНР та з керівниками пропагандистських ЗМІ на тимчасово непідконтрольній території України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко опублікував відео, на якому показано затримання Оленцевича, котрий напав на Ганну Турчинову.