RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Скандал ООН та СБУ: Грицак дав пояснення

Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак назвав законним рішення не допустити місію підкомітету ООН з попередження тортур у місця позбавлення волі або СІЗО в Маріуполі та Краматорську (обидва - Донецька область) в зоні АТО.

Про це він заявив журналістам у Львові, передають "Українські Новини".

"Я особисто підписував документи, якими дозволялось відвідувати установи утримання осіб СБУ, зокрема СІЗО, але це не означає, що іноземні спостерігачі повинні заходити в районні підрозділи СБУ в зоні АТО. Адже там є зброя і засекречена апаратура. Однак ми допускаємо іноземних спостерігачів у місця утримання затриманих", - пояснив він.

За його словами, СБУ не утримує затриманих у районних підрозділах. Також Грицак додав, що СБУ показала спостерігачам місця перебування близько 600 громадян, які утримуються в установах відомства.

"Бойовики ДНР і ЛНР при цьому допустили їх до 4 громадян", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", через відмову допустити членів підкомітету ООН у місця позбавлення волі виник гучний скандал. Представники ООН вирішили перервати свою подорож, яка розпочалася 19 травня і повинна була закінчитися сьогодні. Однак висловили сподівання про відновлення візиту в найближчому майбутньому.