RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, як бійці Путіна спалили фото російського танка на Донбасі

Волонтери міжнародного співтовариства Inform Napalm розповіли про те, як російські військові засвітили фотограії танка РФ T-90A на окупованому Донбасі.

"У жовтні 2014 року волонтерами-розвідниками було ідентифіковано підрозділ танкістів 136-ї окремої мотострілкової бригади ЗС РФ. Завдяки фото, завантаженим на сторінку соціального профілю російського військовослужбовця Віталія Маракасова, вдалося встановити точне місце розташування підрозділу 136-ї ОМСБр на чотирьох танках Т-90. Це дорожня розв'язка в районі населеного пункту Фабричне недалеко від Луганського аеропорту, з покажчиком: ліворуч – Червоний Промінь, прямо – Старобільськ, вправо – Луганськ. Давайте ще раз звернемо увагу на ці фотографії", - йдеться на сайті волонтерів.

"Перед нами, судячи з бронювання нічного прицілу, російські танки Т-90А модифікації 2006 року (спочатку "об'єкт 188А1") з тепловізором другого покоління "ЕССА". Танки пофарбовані у триколірний камуфляж, виразно видно датчик вітру. На одній з фотографій зображений короб для зенітного кулемета НСВТ, на якому світло-зеленою фарбою зафарбований бортовий номер танка. Також на одній з фотографій військовий позує в шлемофоні з номером 438 (восьмий танк третьої танкової роти)", - розповідають волонтери.

"Ми бачимо все ті ж Т-90А у триколірному камуфляжі. На одному з танкістів надітий шлемофон з номером 412 (другий танк першої танкової роти). Таким чином, збіг по модифікації танка, камуфляжу і першій цифрі тризначної нумерації бортових номерів танків дає нам право стверджувати, що техніка, ідентифікована нами під Луганськом, належить саме 136-й ОМСБр ЗС РФ", - пояснюють волонтери.

"Днями інтернет-користувачами (наша команда шукає першоджерело) на соціальній сторінці терориста ЛНР Струтинського Сергія Сергійовича виявлена фотографія, де він позує на тлі російського танка Т-90А. Зверніть увагу на короб з стрічкою зенітного кулемета – на місце, колір і форму плями", - вказують на показовий факт в організації.

"Як ви розумієте, на фотографіях терориста Струтинського і танкіста 136-ї ОМСБр Маракасова – один і той самий танк. Залишається лише одне питання: він заблукав, у відпустці або звільнився?", - задають іронічні питання волонтери.

Як раніше повідомляв "Апостроф", українська розвідка дізналася про те, де на окупованому бойовиками Донбасі ховають російські танки, а також показала фото головного по ним.