RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Обвал найбільшого сміттєзвалища під Львовом: з'явилася нова загроза

Дамба з гудронами, яка знаходиться в безпосередній близькості від місця обвалу на найбiльшому сміттєзвалищі Львівської області у Грибовичах, є небезпечною для регіону.

Про це повідомляє ТСН.

Дамба знаходиться в безпосередній близькості від місця зсуву. Ще напередодні рятувальники повідомляли про небезпеку її прориву.

У дамбі наразі нараховуються сотні тисяч тонн небезпечних відходів. Тому техніка працює і на ній.

"Усю ніч тривали роботи з укріплення дамби, яка також дала тріщину, щоб виключити витік інфільтратів", — розповів Олександр Гостіщев, керівник Жовківського відділення поліції.

У соцмережах вже почалася легка паніка серед жителів Львова, люди скаржилися на воду темного кольору, яка текла з кранів. Станом на ранок ця інформація не підтверджується.

Зараз на місці зсуву працюють медики, понад 60 одиниць техніки та майже півтисячі людей. Тривають пошуки рятувальників, які опинилися під завалами на звалищі Рятувальники також намагаються зміцнити небезпечну дамбу.


Як повідомляв "Апостроф", поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою" Кримінального кодексу України.