RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Бої під Авдіївкою: волонтер розбурхав мережі тривожним повідомленням

Український волонтер і блогер під ніком Serg Marco схвилював мережі звинуваченням у зраді керівника штабу АТО генерал-лейтенанта Сергія Бесараба під час сутички з бойовиками під Авдіївкою (Донецька область).

Про це волонтер написав у своєму Facebook.

"Миротворець". Ні, йдеться не про сайт, навколо якого був скандал. І не на тему роти, якою командував Андрій Тетерук. На жаль, у нас зараз нинішній командувач АТО отримав таке ось негласне прізвисько", - пише волонтер.

"Навпроти позиції "Царське полювання" бойовики роздраконили наших бійців, і після цього бійці, роздратовані активністю тарганів, які розплодилися, вирішили прибити їх капцем. Укріппозицию бойовиків, що навпроти "Царського полювання", кілька днів тому почали рівняти з землею. "Праві", озброївшись "чоботом" і "мухами", протягом трьох годин методично знищували укріплення, рівняючи його з землею. Після декількох годин "роботи", коли від укріпрайону разом зі шматками бетону почали періодично злітати шматки бойовиків, сепари здригнулися і побігли. Але виявилося, що далеко піти не виходить, снайпери ВСУ, розташувавшись вище, виявляється, чекали цього моменту. Пішли одиниці. Рахунок втрат - більше десятка бойовиків", - розповідає про успіх українських військових Marco.

"Настає вечір, позиція бойовиків кинута, ВСУ готуються на неї зайти наступного дня. Але отримують від "Миротворця" наказ відступити. На сьогодні на колишньому укріпі бойовиків нікого немає, але ніхто не гарантує, що вони знову не влаштуються там, ще більше зміцнившись, і можливо наступного разу так безкровно їх вибити не вдасться. Але ця ситуація ніяк не зрівняється з тією ніччю, коли бойовики всю ніч рівняли Авдіївську промзону, а ВСУ не дозволяли дати відповідь. За підсумком в Авдіївці я не раз чув думку, що "те, що навоював Попко, дай Бог, що "Миротворець" хоча б втримав". Загалом чекаємо іншого командувача АТО. З цим якось не складається поки що. Якось так", - дорікає нинішньому командувачу волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилися фотографії наслідків обстрілу бойовиками житлових будинків у районі Старої Авдіївки Донецької області.