RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Стало відомо про затримання в Україні топ-соратника Януковича

У генеральній прокуратурі 11 червня повідомили, що в Україні затриманий один з топових чиновників часів екс-президента України Віктора Януковича.

Про це з посиланням на своє джерела повідомив журналіст Валерій Калниш.

"Джерела повідомили, що Генеральна прокуратура затримала Олександра Сухомлина, "творця" схеми Сергія Курченко по зрідженому газу. Судячи з усього цьому і буде присвячена прес-конференція генпрокурора о 13 годині. Затримала група Жербицького. Як стало відомо, Сухомлин підозрюється у нанесенні збитків державі на суму близько 4 млрд грн. Звичайно, рішення про запобіжний захід буде приймати суд, але, як кажуть у ГПУ, суму застави вони будуть вимагати, як по мені – космічну, але справедливу -- 100 мільйонів", - написав він.

"Варто нагадати, хто такий Сухомлин -- двічі заступник міністра економічного розвитку і торгівлі при Азарові. У 2010-2013 роках входив до складу Аукціонного комітету спецаукціонів з продажу зрідженого газу держкомпаніями "Укргазвидобування" і "Укрнафта". Цей комітет підозрювали ось в яких махінаціях: держкомпанія продає зріджений газ для населення компаніям, які беруть участь в аукціоні, але переможець не віддавав його населенню, а передавав в іншу компанію – курченківську "ГазУкраїна 2020", та, в свою чергу, продавала їх автозаправщикам. Не знаю, як там буде далі, але Сухомлин вже у ГПУ", - зазначив журналіст.

Раніше прес-сектретарь глави ГПУ Лариса Сарган повідомила в соцмережі, що о 13:00 відбудеться прес-конференція, на якій генпрокурор Юрій Луценко розповість про гучне затримання.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розгорівся скандал навколо затримання за звинуваченням в отриманні хабара першого заступника губернатора Миколаївської області.