RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Втрати сил АТО на Донбасі: у Порошенка показали документи

Радник президента України Юрій Бірюков опублікував 12 червня документи, які проливають світло на ситуацію із загибеллю українських військових на Донбасі.

Скани документів він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

"Не так багато людей в Україні знають як саме виглядають зведення ГКЦ (Головного командного центру) ГШ ЗСУ. Вони не знають, що ці зведення, в усіченому вигляді, кожні дві години доводяться до відома МО, НГШ і Верховного Головнокомандувача. А якщо відбувається щось екстраординарне, то протягом 15 хвилин. Мало людей це знають. Ну, це і добре, і погано - тут питання не до мене.

Зате **єва тьма людей у нас знає як користуватися Фейсбучиком та розганяти зради про десятки загиблих і сотні поранених. Це добре? Це добре, що знайома мені дівчина-не-волонтер БЕЗ ЗЛОГО УМИСЛУ, але ні*ера не подумавши, написала "79, МАР'ЇНКА, 8-300"?

Цей рядок, звісно справа, почали ганяти, її аж сам цілий генералісимус всієї зрадоландії у себе згадав. І пів-Миколаєва на вухах, телефон червоний. При тому, що 3й бат 79ки вже пішов з Мар'їнки два тижні як... Ну як же... Командування приховує втрати, а Порох злив Мариупіль/Дніпро/Київ (потрібне підкреслити)", - написав Бірюков.

"Я покажу вам, як виглядають зведення. Де враховано все: місце поранення/загибелі, обставини, хто-де-куди, куди доставлений. В зоні АТО і за її межами. Бойові втрати і наркомани з передозом. Там є все. І за минулу добу у ЗСУ бойових безповоротних втрат - нема. Так само як і поранених в 79й ВДВ. Це у Ху@ла солдати та офіцери - ихтамнет. А ми у себе вдома. Ми не ховаємо втрати, не приховуємо цифри. Нормальні люди - співчувають і сумують кожному загиблому, а мерзота і прихильники ху@ла в Україні - будують ідіотські конспірологічні теорії", - зазначив радник президента.

Бірюков також зазначив, що "у ДУК втрати є, але ні "де", ні "які" - ВСУ про це не знає і знати не може".

"Що не говорить про те, що вони не патріоти. Що не говорить про те, що їх смерть марна. Але от ніхто не може відповісти на питання виразно - чому патріоти не йдуть у ЗСУ? Так-так, армійський долбое*изм, Статут і все таке... Ага... А нардепи, вони такі джерела інформації, дааа...", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві оборони України спростували інформацію про втрати серед українських військовослужбовців на Донбасі в результаті обстрілу в ніч на 12 червня.