RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: у Раді розповіли про причини активізації бойовиків під Авдіївкою

Терористи на окупованому Донбасі активізували свої дії на авдіївському напрямку, щоб "вибити" з України законопроект про проведення місцевих виборів на Донбасі.

Про це розповів координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Верховної Ради Дмитро Тимчук, передає "Гордон".

"Вже кілька діб триває активне перекидання сил бойовиків з Макіївки в бік Яковлівки. Це чисто авдіївский напрямок. Ми фіксували за останні три доби кілька колон автотранспорту з живою силою і бронетехнікою супротивника. Я б не сказав, що перекидання йде масштабне, але сили в цьому районі бойовики нарощують", – зазначив Тимчук.

"Активізація противника пов'язана з намаганням вибити з України законопроект про проведення місцевих виборів на Донбасі. Вже є "розпорядження" ватажка бойовиків "ДНР" Захарченка про реєстрацію "органами юстиції" різних політичних партій, створених під керівництвом РФ. Йде установка на те, що ось-ось виб'ють вибори на окупованих територіях. Швидше за все, це засіб шантажу Києва. Без прийняття закону про місцеві вибори на Донбасі буде зростати напруженість", – підкреслив нардеп.

На думку Тимчука, у бійців Збройних сил України повинна бути можливість відповідати противнику з озброєння аналогічного калібру.

"Вважаю неадекватним, що в цій ситуації українські війська мають дозвіл відкривати вогонь лише з дозволеного Мінськими домовленостями озброєння. Нам потрібно вимагати, щоб ОБСЄ на цьому напрямку фіксувало використання противником бронетехніки, артилерії і мінометів калібром 120 мм. А після цього повідомляти, що у відповідь на цій ділянці ми відкривали вогонь з такого самого озброєння", – заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно журналісти опублікували відео, на якому показано наслідки обстрілу бойовиками Авдіївки. Зазначається, що позиції терористів і солдатів ВСУ розділяють декілька будівель на відстані 150 метрів.