RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Волонтер розповів про моторошне самогубство бійця АТО на Донбасі

Один з бійців батальйону 54-ї бригади в зоні АТО, який знаходився на відпочинку в будинку на другій лінії оборони, лежачи в ліжку, підірвав себе гранатою РГД.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав волонтер Юрій Мисягін.

"В одному з батальйонів 54-ї бригади на передовій, сталася страшна пригода. Не вкладається в голові, але на жаль це правда. В одній з рот, частина бійців перебувала на відпочинку в будинку, на другій лінії оборони. Час був початок на дев'яту вечора. Нічого не віщувало біди. Частина бійців в іншій частині будинку дивилися по телевізору футбол. І в цей час, в іншому кінці будинку пролунав вибух. Один з бійців 1977 року народження, лежачи на ліжку, підірвав себе гранатою РГД", - пише Мисягін.

"Не буду описувати подробиці, але від голови і частини тіла, мало що залишилося. Все розлетілося по кімнаті. Щастя, що це виявилася граната РГД, а не Ф-1. Так би він забрав з собою ще інші життя. Один з бійців, який знаходився неподалік від вибуху, отримав незначні травми. Для всіх шок. Як, чому, що сталося, через що?? Ознак суїцидальних нахилів за бійцем 6-ї хвилі раніше не помічалося. Звичайний хлопець. Середня освіта. Призивався з села Уманського району, Черкаської обл", - дивується волонтер.

"Саме "цікаве" почалося тоді, коли подзвонили з моргу і попросили під'їхати командира. Коли залишки загиблого передали в місцевий морг, туди-ж передали і його військовий квиток. Для опису даних про загиблого. Як виявилося, у військовому квитку у загиблого стояла одна з психіатричної статей. Зараз проводиться розслідування, як людина з подібною статтею, могла опинитися в армії, зі зброєю і на передовий. Великий привіт Черкаському воєнкому і медичній комісії, яка направила бійця з психіатричної статтею на передову", - обурюється Мысягин.

Як повідомляв "Апостроф", в січні в селі Новосілки Києво-Святошинського району Київської області, повернувшийся із зони АТО 34-річний чоловік покінчив життя самогубством, підірвавши себе гранатою.