RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У МОЗ прокоментували масове отруєння людей під Одесою

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що у зв'язку з масовими отруєннями людей в місті Ізмаїл та селі Броска Одеської області тимчасово призупинено роботу дитячих садків, ринків і закладів харчування.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними міністерства, в результаті групового захворювання гострою кишковою інфекцією постраждало 193 особи, у тому числі 119 дітей віком до 15 років.

"Усіх постраждалих зі скаргами на нудоту, блювоту, пронос, загальну слабкість, температуру тіла 37-39С та з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт» госпіталізовано до лікувальних закладів м. Ізмаїла. Хвороба протікає в легкій та середній формі важкості. Постраждалі своє захворювання пов’язують зі вживанням питної води, яка ймовірно була забруднена внаслідок інтенсивних дощів, які пройшли напередодні. В результаті затоплення дворових туалетів в приватному секторі відбувся підсос забрудненої води через водопровідні колонки та попадання її до водопровідної мережі міста.", - розповіли у відомстві.

Ситуація знаходиться на контролі Держсанепідслужби України та особистому контролі виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я України Віктора Шафранського.

Як повідомляв "Апостроф", в місті Ізмаїл Одеської області влада запровадила надзвичайний стан через спалахи кишково-вірусної інфекції.