RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Надзвичайна подія з дітьми в Росії: з'явилися важливі подробиці

В результаті трагічної аварії човна в Карелії загинули тільки діти, всі дорослі вижили.

Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, передає Інтерфакс.

"На даний момент слідчі завершили огляд тел 14 загиблих і встановили, що всі вони є вихованцями табору 2002-2004 років народження. Дорослих серед загиблих немає", — сказав він.

За словами Маркіна, це свідчить про те, що супроводжували дітей інструктори думали тільки про порятунок власних життів.

Також представник СК РФ, як зазначає ТАСС, заявив про затримання в рамках розслідування кримінальної справи директора компанії "Парк-готель "Сямозеро" Олени Решетовой. Раніше повідомлялося про затримання заступника Решетовой Вадима Виноградова і двох інструкторів — Регіни Іванової та Людмили Васильєвої.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про загибель в Карелії 13 дітей і одного дорослого інструктора.

Заяву за загиблими в Карелії зробив також уповноважений з прав дитини в РФ Павло Астахов. Він повідомив, що серед загиблих при штормі на карельському озері Сямозеро дітей були сироти.

У свою чергу в прес-службі Північно-Західного регіонального центру МНС Росії заявили, що дітей в Карелії можна було б врятувати, якби сплав по озеру Сямозеро був зареєстрований.

"Якщо б табір МНС попередив, що буде сплав по озеру, їх супроводжували рятувальники. Або ж заборонили сплав по погодним умовам. У разі, якщо б група була зареєстрована і не вийшла на зв'язок у встановлений час, рятувальники одразу ж вирушили на їх пошуки. А тут було втрачено час", — розповів представник центру, передає ТАСС.

За словами представника центру МС РФ, про події на озері стало відомо від місцевих жителів, в селище до яких прийшла дівчинка, яка врятувалася. Після цього на місце НП були спрямовані значні сили рятувальників, в тому числі гелікоптери та літаки.

СК РФ порушив справу за статтею "Виробництво, зберігання, перевезення або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, не відповідають вимогам безпеки".

20 червня оголошено в Карелії днем жалоби.

Як повідомляв "Апостроф", російські рятувальники підняли з води тіла всіх загиблих в результаті аварії човна на карельському Сямозере, яка призвела до загибелі дітей.

Раніше в мережі показали відео рятувальної операції на озері Сямозеро в російській Карелії, де в результаті НП загинуло понад 10 дітей.