RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні відреагували на затримання української журналістки в ЛНР

Затримана терористами на окупованій території Луганської області українська журналістка Ольга Сворак дійсно є кореспондентом газети "Голос народу Івано-Франкивщины" та інтернет-ресурсу "Голос-інфо".

Про це повідомив у своєму Facebook голова ВО "Голос" Ростислав Гудзинський.

"За завданням редакції Ольга Сворак перебувала в Києві. На окуповану територію вона поїхала у своїх справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала. В редакції нічого не відомо про будь-які зв'язки Сворак зі Службою безпеки України", - пише Гудзинський.

"Переглянувши відео можна зробити висновок, що Ольга Сворак піддавалася тортурам, як фізичним, так і психологічним. Текст проголошений Ольгою був підготовлений бойовиками і тому на наш погляд, вона обмовила себе. Фейкові спецслужби бойовиків шукають сенсацій, тому і взяли в заручники українську журналістку вибивши з неї потрібні їм свідчення, щоб отримати "нагороди" від своїх Кремлівських господарів, - вважає він.

За словами Гудзинского, редакція буде домагатися звільнення журналістки усіма можливими способами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше сепаратисти опублікували в мережі відео, на якому Ольга Сворка зізнається в тому, що нібито шпигувала на користь Служби безпеки України.