RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: з'явилися фото, як бойовики зайняли нові позиції біля Станиці Луганської

Волонтер Оксана Чорна показала фотографії свіжопобудованих укріплень, які звели проросійські бойовики біля Станиці Луганської Луганської області.

Волонтер опублікувала фотографії у своєму Facebook.

"На фото наша сторона Сіверського Донця. Станиця Луганська. Походу бідолахи-терористи на повну готуються відводити війська і виконувати всі домовленості. Росіяни не зайняли наші позиції. Вони просто побудували свої укріплення, там де їх не було. Ні наших, ні їхніх позицій. Точніше, вони там сновигали, і ми це не контролювали. Але такі масштабні укріплення з'явилися там ось тільки зараз", - коментує фотографії волонтер.

"А у світлі прийдешнього розведення сторін і відведення озброєння це дуже цікавий спосіб підготовки. А що з самими укріпленнями буде? Мінними полями? Пунктами спостереження? Чи питання в контролі залізниці, яка проходить по нашій стороні якраз в 1-2 км від Сіверського Донця? Може, їм треба просто тягати контрабас через Сіверський Донець? Адже і в Станиці, і в Золотому є КПВВ. А ще в Станиці є ж/д міст, по якому ходять потяги з вугіллям, і який ми контролюємо. Може, саме в цьому "пєчалька". Адже сенс форсувати річку, якщо можна переправити все поїздом", - задається питаннями Чорна.

"Я дуже б хотіла вірити, що це перший крок до миру. Але щось мені так не здається. Першим кроком могло би бути, наприклад, виведення російських військ. Або припинення обстрілу. Або відновлення контролю над нашим кордоном з рашою. Адже всі чудово розуміють, що якщо на Донеччині не буде руських військ, то й воювати не буде з ким. І якщо якийсь там Google може знімати такі детальні карти місцевості (що їм доводиться замазувати обличчя людей), то що говорити про військові супутники США, Німеччини, та кого завгодно. На них невже не видно, як техніка з Росії все переходить і переходить наш кордон??? А загалом все добре. Залишилося 9 днів. Подивимося", - каже волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", вчора український журналіст Всеволод Філімоненко заявив, що бойовики так званої ЛНР зайняли нові позиції в районі населеного пункту Станиця Луганська.