RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні розгорається скандал з-за побиття патрульним затриманого: опубліковано відео

В українській поліції розповіли про інцидент, в ході якого поліцейський бив затриманого в наручниках.

Про це повідомив начальник департаменту патрульної поліції України Євген Жуков на своїй сторінці в Facebook, яку він веде під ніком Позивний Маршал.

Він показав відповідне відео з реєстратора, датоване 7 червня.

"Соромно і боляче, що на такому важкому і масштабному шляху зустрічаються нелюди серед співробітників патрульної поліції. Але про це ніхто мовчати і приховувати не буде. Патрульний бив задерженного в наручниках", — розповів Жуков.

"Кожен день команда намагається працювати на авторитет. Допомагати, рятувати, запобігати. Тисячі патрульних щодня виконують важливі завдання і служать совісно і чесно. Але ось в сім'ї знаходиться гниль, яка все перекреслює і руйнує, не усвідомлюючи, яка це праця — праця кожного співробітника у своєму певному напрямку", — зазначив начальник департаменту.

"Керівництвом патрульної поліції в порядку моніторингу було виявлено відео з бодикамеры співробітника, на якому чітко видно як патрульний б'є громадянина, а всі інші просто стоять і дивляться. За всіма ознаками, чоловік перебував в алкогольному та наркотичному сп'янінні за кермом транспортного засобу, чинив опір при затриманні, його з трудом дістали з машини, був не в адекваті, але це нічого не міняє! Він вже затриманий і знаходиться в наручниках, сидячи на землі. Бити людину після того, як вона знешкоджена і знаходиться без будь-якого захисту — це підло і ганебно. І не гідно з боку співробітників патрульної поліції. Це злочин!" — заявляє Жуков.

"Я прийшов з війни, і там, у важких битвах, ми навіть до полоненого ворога ставилися краще. І такого ставлення до людей терпіти не збираюся! Результат: співробітники відсторонені від виконання службових обов'язків. Всі матеріали передані в департамент внутрішньої безпеки та будуть передані в прокуратуру. Проводиться службове розслідування. Впевнений,що кожен з цих негідників, хто присутній на відео, понесе суворе покарання згідно з чинним Кримінальним кодексом України", — зазначає поліцейський

"Хочу звернутися до всіх співробітників патрульної поліції! Ніколи і ні при яких умовах не переступайте межу людяності. Ви прийшли служити суспільству, на вас сподіваються і вірять люди! Носити форму це честь. А всі негідники, які будуть брати хабарі, приймати наркотики, зловживати алкоголем, порушувати права людини і порушувати закон, понесуть покарання! І це стосується кожного співробітника від бійця до вищого керівництва патрульної поліції. Це наше правило. Залишатись людиною, бо повагу за гроші не купиш. І ми завжди всі негативні моменти, пов'язані зі співробітниками патрульної поліції, будемо припиняти", — додав Жуков.

Як повідомляв "Апостроф", в Харкові вранці 23 червня біля одного з розважальних комплексів в Олексіївському лугопарку стався конфлікт між співробітниками поліції і відпочиваючими, в ході якого правоохоронці застосували травматичну зброю.