RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилося відео нападу на президента Німеччини

У мережі з'явилося відео нападу на президента Німеччини Йоахіма Гаука під час відвідин ним міста Зебніц у Саксонії.

Гаука зустрів агресивний натовп з криками "Забирайся геть" і "Зрадник народу", закидавши його різними предметами, передає "Rusverlag".

Зазначається, що в ході сутичок між прихильниками і супротивниками президента один з учасників постраждав від подразливого газу. За інформацією газети "Bild", цей чоловік кинув у Гаука рекламну брошуру. Коли поліцейські захотіли встановити його особисті дані, сталася бійка з іншими людьми. Після цього був використаний сльозогінний газ.

Водночас у поліції заявили, що це були звичайні дії. Президент піддався "словесним наападам" з боку приблизно 30 осіб. Один чоловік був узятий під варту і чинив опір.

У свою чергу передає DW, що саксонська поліція порушила кримінальну справу стосовно 30-річного неонациста, обвинуваченого в спробі нанести тяжкі тілесні ушкодження Гауку. Зазначається, що праві екстремісти, які зібралися в місті, зустріли його транспарантом "Ласкаво просимо до темної Німеччини". При цьому один з маніфестантів кинув у президента важким предметом.

Як повідомляв "Апостроф", у травні чоловік напав на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова.