RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Бої під Дебальцеве: журналісти зняли ризиковане відео

Українські журналісти зняли відео з передової сил АТО під Дебальцеве Донецької області про те, як Збройні сили України (ЗСУ) вибили бойовиків з їхніх позицій.

Відео опубліковано на каналі "Громадське ТВ" на YouTube.

"Вони не очікували, що ми підемо в контрнаступ, вони звикли, що в нас "аватарська" бригада, але виявилось, що "аватарська" стала бойовою — а 1-й батальйон зі своїм завданням справився. Щодо мінських домовленостей, то я скажу, що на початку мінських домовленостей Дебальцеве було нашим, тож, якби навіть ми в Дебальцеве зайшли, ми б нічого не порушили. Батальйон пішов двома флангами на позиції бойовиків і 4 години утримував їхні позиції. Коли прийшла команда відступити - спокійно відійшли. З втрат двоє загиблих і 11 поранених. Усіх змогли вивезти. В окопах бойовиків знайшли документи не лише солдат армії "Донецької народної республіки", а й паспорти двох російських лейтенантів", - розповідає на відео командир 1 батальйону 54-ї бригади Олексій Оцелкревич з позивним "Купол".

Як повідомляв "Апостроф", раніше було опубліковано відео з позицій українських військових у промзоні Авдіївки Донецької області.