RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На Донбасі вночі сталися заворушення: опубліковані фото

В ніч на 5 липня в Торецьку Донецької області група місцевих жителів намагалася блокувати переміщення по місту українських військових.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник Головного управління Національної поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

"Сьогодні вночі, в Торецьку, група осіб з числа місцевих жителів, раніше судимих, осіб, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння, серед яких були і жінки, спробувала блокувати переміщення наших військових по місту. Всього близько 100 осіб.

Поліція міста була піднята по тривозі. Для стабілізації обстановки прибув у місто. Спробували роз'яснити людям, що вони порушують закон. Але п'яна юрба, керована провокаторами, відмовилася виконувати наші законні вимоги. Мною було дано наказ розблокувати дорогу і затримати активних учасників, що і було зроблено співробітниками поліції Торецьку. Шкода, що міський голова перебував осторонь, як сторонній спостерігач. Замість спілкування з жителями громади вважав за краще зайняти позицію "постою, поспостерігавши, куди випливе", - написав Аброськін.

Він зазначив, що близько опівночі люди розійшлись, а підбурювачі були доставлені до місцевого відділення поліції.

"До речі, підбурювачі з місця "протесту" спробували сховатися. Ніхто не розраховував, що поліція буде активно діяти. Бойовики, втрачаючи "підтримку" місцевих жителів, йдуть на все, щоб утримати свій вплив - використовують у якості підбурювачів заворушень - колишніх в'язнів, страх людей і втому від війни, від щоденних обстрілу. Чекали повторення 2014 року, коли дії професійних провокаторів "прихильників русского мира" видавали за позицію місцевих жителів. Повторення 2014 року не буде і час всім звикнути до цієї думки. Поліція Донеччини буде і надалі вживати активні дії для недопущення дестабілізації обстановки в нашому регіоні", - підкреслив Аброськін.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 4 липня бойовики обстріляли кілька вулиць міста Торецьк.