RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Росспівпраці розповіли про наслідки міні-погрому будівлі свободівцями

Будівля Росспівробітництва отримало незначний збиток внаслідок нападу активістів "Свободи", які зірвали презентацію книги відомого українського історика, академіка НАН України, директора Інституту археології НАНУ Петра Толочка "Звідки пішла руська земля".

Про міру причиненої шкоди повідомляє РИА Новости.

За даними російських ЗМІ, близько 30 людей прийшли до будівлі Російського центру науки і культури (РЦНК) ще до початку заходу і зайняли зал на другому поверсі, де повинна була проходити презентація. Активісти не залишали будівлю, і співробітники представництва опинилися там заблокованими.

"На адресу академіка Толочка лунали погрози фізичної розправи, будівлі завдано незначний матеріальний збиток. Керував цією групою відомий депутат Київради Мірошниченко", — повідомив глава представництва Костянтин Воробйов.

За його словами, поліція зреагувала досить оперативно, і активісти вже покинули будівлю представництва. "За останні два роки це вже третій такий напад. Не можу сказати, що воно було агресивно, хоча нам зламали ворота", — додав Воробйов.

Фотокореспондент "Апострофа" Владислав Мусієнко став свідком цих подій.