RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Турчинов зробив гучну заяву про плани Путіна по Донбасу

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов вказав на ознаки того, що російський Генштаб проводить активну підготовку до початку великої наступальної операції на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

За словами Турчинова, російські окупаційні війська у складі 1-го і 2-го армійських корпусів значно збільшили кількість обстрілів, "які ведуться з зухвалою зневагою домовленостями, щодо відведення від лінії зіткнення важкого озброєння".

"Противник щодня використовує для ведення обстрілу заборонену Мінськими угодами 152 мм та 122 мм артилерію, 120 мм міномети і РСЗВ", - сказав секретар РНБО, додавши, що також значно зросла активність застосування професійно підготовлених диверсійно-розвідувальних груп і снайперів.

Турчинов зазначив, що останнім часом зафіксовано створення противником спеціалізованих мобільних мінометних груп, які "спеціалізуються на враженні військових і цивільних об'єктів, які ведуть вогонь з урахуванням маршрутів пересування наглядової груп ОБСЄ".

"Всі ці провокаційні дії призводять до зростання втрат серед особового складу сил АТО, а також до втрат серед цивільного населення і, за задумом кремлівського керівництва, мають на меті повністю зірвати досягнуті в Мінську домовленості", - зазначив секретар РНБО.

Крім того, Турчинов повідомив, що найбільша інтенсивність дій противника ведеться на Донецькому і Маріупольському напрямках. За його словами, окупаційні війська інтенсивно забезпечуються зброєю, боєприпасами та пальним, створюються оперативні резерви.

"Все це є підтвердженням підготовки російським Генштабом наступальних операцій", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні Турчинов виїхав на передню лінію оборони Збройних сил України на маріупольському напрямку у зв'язку із загостренням ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.