RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Порошенка відреагували на скандал з секретним готелем Полторака

Радник президента України Юрій Бірюков прокоментував скандальний сюжет українських журналістів про те, що міністр оборони України Степан Полторак разом з сім'єю нібито проживає в готельному комплексі на території військової частини в Києві, побудованому на невідомі гроші і з невідомою метою.

Бірюков відреагував на скандал у своєму Facebook.

"Напевно вперше за два з половиною десятка років незалежності в Україні з'явився порядний міністр оборони. Ну, за останні 10 років - точно. Міністр, який не розпродає армійське майно. Міністр, який повернув у власність МОУ 50 000 гектар землі. Міністр, який платить за своє проживання на території міністерства", - пише радник президента.

"Ага, саме так! У віданні МОУ є службова готель, 1968 року побудови, 7 номерів. Ну, номери так собі, не 5 зірок, але і не "сором". Маленька передпокій, кабінет з військовим зв'язком, спальня і санвузол (китайська душова кабінка зі світломузикою - наше всьо). В одному з таких номерів живе міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак. Живе офіційно. Офіційно платить. Платить за номер, за електроенергію, за воду, за тепло. Вперше за всі роки незалежності - міністр платить за своє проживання. Хоча міг би, напевно...", - виправдовує Полторака Бірюков.

"Цим готелем користується і Міністерство оборони і Генеральний штаб - як для проживання офіційних делегацій, так і для протокольних зустрічей. Не таємниця, не секрет. Тут побували: командувач Сил Оборони Естонської Республіки, командувач Збройних сил Латвійської Республіки... Американці, китайці, казахи, турки, грузини. А ось Денису Бигусу та Мар'яні Мотрунович все ніяк не вдається сказати правду, доводиться брехати", - обурюється радник.

"Брехати про індивідуальне використання готелі, брехати про позашляховики, брехати про автономію, брехати про сім'ю. Смішно - так легко і просто знайти дані по Mini Cooper, і так відверто брехати про старенький Мерсик начальника управління військової частини. До відома майбутніх "розслідувачів-антикорупціонерів" - син міністра оборони їздить на машині Volkswagen Golf", - розповідає Бірюков.

"Питання зараз навіть не в цьому ось потоці брехні... Я подзвонив Денису і задав лише одне питання - НАВІЩО? Навіщо показувати точний хронометраж, адресу, маршрут і машини міністра оборони воюючої країни? Не стрьомно? Не небезпечно? Ні? Навіщо так відверто брехати про те, що міністр чи не віджав собі одноосібне використання якийсь супер-люксовий готельний комплекс. Відповіді я не отримав...", - резюмує Бірюков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти дізналися, що заступник начальника Нацполіції України Олексій Руденко виявився власником приватного будинку на 430 кв. м в закритому дачному містечку на березі озера Стара Десна в селі Пухівка (Київська область), а його родині належать кілька автомобілів класу "люкс".