RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Луценко заявив про затримання соратницы кума Путіна

Голова Генеральної прокуратури України Юрій Луценко заявив про те, що в Хмельницькому була затримана жінка, пов'язана з діяльністю громадського об'єднання "Український вибір", лідером якого є екс-голова Адміністрації президента, кум президента Росії Віктор Медведчук.

Заяву генпрокурора з цього приводу, зроблену на прес-конференції в Івано-Франківську, опублікувала на своїй сторінці у Facebook його прес-сектретарь Лариса Сарган.

Луценко заявив, що останнім часом надходить інформація про те, що "одіозний пан Медведчук зі своїм "Українським вибором" розпочав роботу по реєстрації в Міністерстві юстиції і з осередками в кожній області організацій, які називаються по-різному, але сходяться в одному – це так звані територіальні громади, і вони відверто закликають не сплачувати податки Українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам".

За словами голови ГПУ, щодо цього питання їм була ініційована нарада силовиків у президента України і СБУ "заблокувала подальше розповзання цієї гангрени в Україні".

Луценко зазначив, що у Хмельницькому, де було зареєстровано один з таких підрозділів, громадянка, яка оголосила себе керівником цієї територіальної громади, почала збирати податки у підприємців. За його словами, жінка вже затримана і їй буде інкриміновано статтю за державну зраду.

"І я впевнений, що це єдина правильна відповідь. Якби так діяли раніше, ми б не були у стадії війни із зовнішнім і внутрішнім ворогом", - підкреслив генпрокурор.

"Якщо будуть прямі покази на славнозвісного пана Медведчука, то ніхто не побоїться пред’явити йому відповідні обвинувачення", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ у червні проводила перевірку на можливу причетність до сепаратистської діяльності громадського об'єднання "Український вибір", лідером якого є Модведчук.