RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Теракт в Ніцці: влада вказала на важливу деталь

Голова МВС Франції Бернар Казнєв, коментуючи кривавий теракт у місті Ніцца в ніч на 15 липня, в результаті якого загинули 84 людини, заявив, що влада в даному випадку зіткнулася з терактом нового типу.

Про це він сказав після позачергового засідання кабміну у президента Франсуа Олланда, зазначивши, що радикалізація терориста сталася дуже швидко і запобігти терактам такого типу вкрай складно, передає "РИА Новости".

"Ми зіткнулися з терактом нового типу. Людина, яка його вчинила, не була жодним чином відома спецслужбам, не було ніяких ознак радикалізації. Представляється, що він радикалізувався дуже швидко", — сказав Казнєв, посилаючись на свідчення оточення терориста.

Міністр зазначив, що атаки такого типу не застосовувалися у Франції.

"У терориста не було важкого озброєння, тільки пістолет. Він не брав участь у бойових діях, не проходив спеціальної підготовки. У подібних випадках запобігти теракту дуже складно", — заявив Казнєв.

У свою чергу сестра терориста Мохамеда Лахуайеджа-Бухлеля - Рабеб Булель, розповіла Reuters, що її брат довгий час спостерігався у психологів через особисті проблеми. За її словами, Мохамед "кілька років" ходив до фахівців у Тунісі до того, як в 2005 році перебрався у Францію.

"Ми дали поліції документи, що підтверджують це", - сказала вона.

Нагадаємо, у Франції затримано чотирьох чоловіків, які входили в оточення терориста.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилася фотографія Мохамеда Лахуайеджа-Бухлеля, який керував вантажівкою під час здійснення теракту у французькій Ніцці