RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про загибель в Грузії чемпіона України

У Грузії на гори Ушба знайдено тіло чемпіона України з альпінізму Ігоря Стороженко.

Про смерть українського спортсмена повідомив на сторінці "Пригод вистачить на всіх" у Facebook чемпіон України у групових стрибках на точність приземлення В'ячеслав Виблов.

"Дуже важко це писати... Вчора, 23 липня, загинув наш друг, досвідчений альпініст, восходитель на Еверест, багаторазовий Чемпіон України з альпінізму і просто ЧОЛОВ'ЯГА, як про нього відгукувалися, Ігор Борисович Стороженко. Це сталося при підході під південно-західну стіну Ушби на льодовику Гуль в Грузії. При виході з льодовика на скелі Ігор провалився в тріщину. До моменту прибуття рятувальників Ігор був уже мертвий. В даний момент рятувальники витягли тіло Ігоря з тріщини та очікують прибуття вертольота. Вертоліт зможе вилетіти тільки завтра. Найбільш докладної інформації поки немає. Займаємося організацією евакуації. Висловлюємо співчуття рідним і близьким Ігоря. Дуже боляче...", - написав Виблов.

Пізніше загибель українця прокоментувала представник департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак.

"Буквально нещодавно ми отримали підтвердження від нашого посольства в Грузії про те, що дійсно загиблий альпініст, який вчора зірвався з ущелини в горах Грузії, був громадянином України. Його рідні повідомлені, посольство займається формальностями, пов'язаними з репатріацією його тіла в Україну", - сказала вона, передає "112".

За прогнозами дипломатів, тіло буде передано в Україну в найближчі дні.

"Ймовірно, тіло буде репатрійовано в Україну протягом наступних двох днів", - уточнила Старак.

Як повідомляв "Апостроф", наприкінці минулого року в Росії на схилі гори Ельбрус знайдено тіло співробітника обсерваторії Національної академії наук України Михайла Парахіна.