RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилися фото за підсумками гучного обшуку, пов'язаного з "Борисполем"

Служба безпеки України опублікувала фотографії обшуків у справі, пов'язаної з державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", де була викрита розтрата фінансових коштів.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Фото за підсумками обшуків за місцем проживання організаторів оборудки:

"У грудні 2015 року аеропорт провів тендер на закупівлю чотирьох детекторів вибухових речовин вартістю 4,3 мільйони гривень. Правоохоронці встановили, що посадовці державного підприємства затвердили тендерну документацію в інтересах конкретного учасника конкурсу", – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ встановили, що детектори вибухових речовин, які були куплені аеропортом, насправді виготовляються російською компанією, а не європейської, як було заявлено офіційно.

"Європейське "виробництво" створено власником з РФ виключно для реалізації продукції в Україну. Чотири детектори вже через два місяці експлуатації поверталися на ремонт", - додали в СБУ.

Відзначається, що вартість приладів завищена у чотири рази.

"У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБ України спільно з прокуратурою проводять обшуки в службових приміщеннях Державіаслужби, міжнародного аеропорту "Бориспіль" та за місцем проживання організаторів оборудки. Правоохоронці вже вилучили документацію, яка доводить здійснення фінансової оборудки", - підкреслили в СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ опублікувала фото затримання в Києві за запитом Інтерполу молдавського бізнесмена В'ячеслава Платона.